FABELS

Geen categorie

Europese première van Alice Chance’s

FABELS

Fabels, muzikale dierenverhalen vertolkt door Stichting Passaggio op muziek van Alice Chance | 10 juni, 14.00 en 16.00 uur | kaarten zijn te koop bij CODA

Aesopus was een Griekse dichter uit de oudheid die zijn levenslessen verpakte in dierenverhalen, ook wel fabels genoemd. De Australische componiste Alice Chance zette vijf van deze fabels op muziek die door Stichting Passaggio uit Apeldoorn vertolkt worden. Zondag 10 juni heeft de Europese première van deze suite plaats in CODA. Er zijn voorstellingen om 14.00 en 16.00 uur; kaarten zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten).

Als Aesopus in onze tijd zou leven, zou hij schrijven over de uitdagingen van onze tijd en bijvoorbeeld onze ecologische voetafdruk. Plastic is een schitterend product dat helaas veelal als wegwerpmateriaal wordt gebruikt; er komt elk jaar meer dan 5 miljoen ton plastic in zee terecht. Dat kan anders. Om dat te laten zien, wordt Fabels verbeeld met gebruik van veelkleurig plastic. De moraal van dit verhaal: wees zuinig op onze aarde!

Precious Plastic

Om te bewijzen dat plastic de moeite waard is om te recyclen, maakt CODA FabLab verschillende Precious Plastic machines. Deze machines maken van plastic afval een nieuw en fantastisch eindproduct. Het decor van Fabels is een prachtig sprookjesbos van plastic dat met de Precious Plastic machines uit CODA FabLab tot stand gekomen is.

Fabels: muzikale dierenverhalen

De organisatie van dit project is in handen van Stichting Passaggio, een Apeldoornse stichting die zich onder andere inzet voor amateurkunstprojecten in Apeldoorn. De muzikale leiding wordt verzorgd door Manuela Ochakovski en de mise-en-scène door Marco Meijer. Fons Kronenberg is de pianist en Henk Menkveld klarinettist en saxofonist.

Fabels wordt 10 juni twee keer uitgevoerd: om 14.00 en om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten). Deze kosten € 2,50 (t/m 15 jaar) en € 7,50 (vanaf 16 jaar). De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Passaggio.